Can't go a minute without your love.

Så melodifestivalen var... Min favoritlåt vann! Yaaay.
Rix fm festival var... Grymt roligt, om än vi inte kollade på festivalen ;)
Och så har det varit mors dag, bjöd Mamms på fika, jag borde hittat på något bättre men jag är inte ofelbar.

And that leaves us to... IDAG. (Swenglish, mitt språk.)
Har haft en relativt ovärd dag. Sovmorgon till 10, sedan ngt jeopardy i naturkunskapen, sedan vänta i ett par timmar på att få veta resultatet för svenska nationella provet, därefter info om projektarbetet (kan tillägga att jag och Sabina har GRYMMA idéer.)

Nu när det är över kan vi gå till den roliga delarna av idag.
I morse innan jag gick till skolan blev jag terroriserad av min hungriga sköldpadda (tyck inte synd om henne, hon är alltid hungrig och uppför aldrig att klänga på en.) Och efter att ha haft henne på fötterna när jag sminkat mig, ätit frukost och fönat håret så fick jag helt enkelt hålla i henne medan jag borstade tänderna. Smidigt. (Igen, det var inte synd om henne, för likt förbannat skulle hon tillbaka till mina fötter så fort jag stoppade ner henne igen.)

Efter skolan skulle Sabina, Dam och Mats gymma och jag behövde plugga matte, så jag satt i gymmet och pluggade. Perfekt. Sedan ville jag och sabina vara onyttiga så vi åkte till en texmex restaurang :D Sedan drog jag till Gina Tricot och köpte ett par tröjor jag spanat in på internet ett tag.


Liten sköldpadda. Men tyck inte synd om henne, mamma har ibland övervägt kast med liten skölpadda, DÅ snackar vi.Mina nya T-shirts, inte likt mig att ladda upp sånt på bloggen men men,,
Det blev en hel del parenteser idag.

Over and Out

Hachiko a Dog's Story.

En underbar film, 80 minuter lång med en stor dos kärlek mellan man och hund.

Filmen handlar om en man som hittar en hund på en tågstation som han tar med hem tillfälligt, men som i slutändan får stanna. Mannen och hunden, Hachiko, bygger en stark relation.  Varje dag följer hunden mannen till tågstationen där han går på tåget till jobbet och varje kväll när tåget rullar in sitter Hachi där och väntar på honom. 
En dag dör mannen på jobbet och kommer inte tillbaka med tåget men Hachi fortsätter att komma dit varje dag och vänta på sin älskade husse, i nästan 10 år tills han dör på samma ställe.

Berättelsen är baserad på en riktig händelse (som jag hörde första gången för något år sedan och när jag såg att det fanns en film var jag tvungen att se den.) om än "Amerikaniserad" och hunden Hachi har funnits på riktigt. Idag står en bronsstaty på platsen där han brukade sitta och vänta på sin husse.

Ett inlägg som må vara tråkigt enligt vissa, men jag är tagen av historien.

Filmen.     

Over and Out


That said, We've had enough.

Åhej alla,

Den här dagen har jag inte rört mig mycket, har pluggar naturkunskap (vilket jag i stort sätt är klar med) Och nu är det snart dags att ta tag i svenskan som jag ska redovisa imorgon.

Emellan DET har jag ritat, eller egentligen har jag kalkerat av en bild på Hachi från mangan Nana (Tecknad och författad av Yazawa Ai) så jag kan inte ta credits för den, endast kläder, ögonbryn och ena örat har jag gjort själv och förståss delar av håret.
MEN det jobbiga i det hela är att färglägga bilden på Photoshop! Efter 2 timmar är jag klar med färgen i ansiktet (om än skuggningen återstår). Här är orginalbilden och ett smakprov på bilden jag håller på att färglägga!

En bild på Hachi jag bytt kläder och ögonbryn på för att göra den till en mangaversion av mig á la Yazawa Ai. Orginalbilden (Ok orginal vet jag inte om det är och jag vet inte vem som är rättmätig ägare till bilden).
Som nu ser är inte håret identiskt, gjort om tröjan lite, och ögonbrynen samt lagt till en töjning i örat ;)

Så nu har jag slösat flera timmar med detta och borde ta tag i min Svenskaredovisning.

Over and Out

What if "God" was one of us.

Haft en underbar helg! Igår var det fest i Vaggeryd och idag umgicks jag, Sabbe och Danne(Apelsin) med folket från det omtalade Skillingaryd, soft.

Lately...

Har kaninen fått ett stort köttsår under ögat = fått raka av päls så att såret får luft.. Bedrövliga lilla älskling.

Har blivit någorlunda blond igen, fast glömde betala för det!

Har slutat spela World of Warcraft, får se hurpass det håller i sig, när jag känner för det lär jag börja igen, har aldrig haft något emot att vara beroende direkt :)


Klippt bort massa päls runt Paltens öga.
  Hurvida seriös jag ser ut på bilden tål att diskuteras.  Guess who?

Bilder! Var lycklig!

Over and Out

Scwenska för nybörjare.

Har Svenska med n00bsen Sabina och Emma idag. I alla fall Emma för Sabina har ICKE varit närvarande sedan rasten. Dålig stil. Åh där kom hon.
Idag ska vi för övrigt utnyttja skolans gym, jag räknade ut att jag inte tränat sedan vi hade idrott förra året. (Skit!).

Annars har jag en ny favoritgubbe jag vill dela med mig av till omvärlden, SKÅDA:
<3=)-|--<
Glad gubbe med RÖVHATT.

God ny fortsättning på året

Over and Out
(Yeah Emma, detta inlägg gjorde jag för DIN skull.)

MY ASS!

Lär inte få logga in ikväll heller.


I morse funkade inte Happy Aquarium på Facebook. Ska jag nu väl bli beroende i ett jävla facebookspel så vill jag FAN att skiten ska funka. Till slut när jag kom hem från skolan kunde jag mata mina fiskjävlar, och nu har det gått sönder igen. (Till råga på allt gick jag upp tidigare idag pga. skuldkänslor till mina fiskar.)

Over and Out


Åh, Magnus

För ett tag sedan övertalade jag mamma om att vi skulle köpa Magnus Ugglas bok "Jag hade en gång en blogg." Den har legat och dammat ett tag men häromdagen ville jag bläddra lite i den och fastnade.
Sedan jag flyttat till Jönköping har jag velat "ta vara på alla timmar jag sparar på att bo nära skolan". Gissa vad? Somnade när jag kom hem och vaknae sju. Sedan ville jag inte göra något annat än att läsa den här boken.
Läsvärd bok
Magnus Uggla är fan underbar! Han må dissa llt och alla och jag älskar att läsa boken, (som för övrigt består av inlägg från hans blogg). Att han lever sig in så mycket i att skriva sin blogg gjorde mig lite inspirerad! Nu jävlar! Kanske skulle ta å göra den här bloggen offentlig en gång för alla? (Just nu skriver jag pretty much inlägg som 1-2 pers möjligtvis kommer skumma igenom).
När jag funderade på att göra min frisörkunskapläxa tidigare idag så vände jag mig om och såg boken och suckade ljudligt "Åh Magnus" utan vidare eftertanke. Kan man tycka om en bok så här mycket? Känner inte att jag kommer få mycket gjort förrän jag läst ut den.

Blogginläggen i boken är från 2007 och frammåt, vill ni ha en nyare uppdatring på denne mannens liv så heter hans blogg:
http://ugglanyheter.blogspot.com/

Anyway, ska lägga mig och läsa vidare så vi hörs och ses
Ps. Måste tillägga att jag fått en sticka i fingret och nu har ett stort köttsår. Som tur är finns det skalman-plåster annars vore detta olidligt. Ds.

Ps2. (höhö playstation) Ringde just upp min käre vän Simon (Slowpoke) och inledde samtalet:
Jag: Eh hej vad ville du?
Slowpoke: Det var ju du som ringde?
Jag: Eh..Nej? Du ringde.
Slopoke: Åh nej varför ringde jag Lasse?! *ångestfull röst* (verkligen).
Jag: Nej..Jag ringde.
Ds2.

Over and Out

Åh vad allt bara kan gå och ta sig nu!

Jag är trött och grinig, troligtvis har jag spenderat min sista minut i huset i Kinnarp, lite tungt, sagt farväl till gamla ägodelar. Nu har jag tråkigt och är vresig över alla timmar som går till spillo av att lägga sig tidigt, men vad kan man göra, att flytta suger - men jag älskar att kunna kalla lgenheten "hemma" nu. Den är bäst.

Fick mitt älskade loch Ness odjur på Happy Aquarium på Facebook idag! Mycket blod svett och tårar. Men tack alla som hjälpte mig! (Ni som itne fattar vad jag yrar om vill inte heller veta).

Saknar Sandra idag, hon förtjänar en kram, vilket är en av de få nackdelarna med att ha blivit smålänning.

Min bäsättning som krävdes för att skaffa mitt nya odjur i Happy Aquarium! Tack till er vars namn syns på bilden.)   Bild på min expedition för att fånga "Nessi".


Over and Out

RSS 2.0